TINEJDŽERSKE BOMBICE

....za lijene tinejdzere ili one koji imaju smanjen apetit, predlažem izvrsne energetske zalogaje i to ujutro, prije nego izađu iz kuće. Pubertetski uzrast djece je osjetljiv, tada organizam traži povećanu energiju, šečer, minerale i vitamine a u ovakvim bombicama svi navedeni zahtjevi su ispunjeni i to na najkvalitetniji naćin.

Priprema je lagana a iste mogu stajati u frižideru nekoliko dana. Okus je fantastičan pa će sigurno i vaša djeca biti oduševljena jedući ih.

RECEPT:

U vodu potopiti slijedeće sastojke: 1 šolja hurni, 1 šolja suhih brusnica, 1 šolja suhih šljiva, 1 šolja suhih marelica. Nakon pola sata procjediti vodu, sastojke staviti u blender i dodati: 1 šolja oraha, 50 gr istopljene crne čokolade, 2 kašike maslinovog ulja ili kokosovog ulja. Sve izblendati i staviti u frižider da se ohladi. Nakon sat vremena izvaditi iz frižidera i oblikovati bombice. Ja sam jedan dio uvaljala u mljevene orahe a drugi dio blago posula cimetom. Vi ukrasite po želji i okusu koji najviše volite (gorki kakao, kokos, vanilin prah, cimet, pistacije,...).

Dodaj komentar

Loading