CRNA ČOKOLADA

Crna čokolada - minimalno 70% udjela kakaoa je poslastica koju jedemo bez grižnje savjesti. Ovakva čokolada je bogata mineralima i vitaminima te je jak antioksinadans organizma što znači zaštitnik od brojnih oboljenja, prijevremnog starenja te depresivnih stanja. Iako je slatkog okusa, crna čokolada ima niži glikemijski indeks, dakle ne podiže značajno razinu šećera u krvi pa se preporučuje i dijabetičarima. Naravno, sa količinom niko ne treba pretjerivati a posebno ne dijabetičari. Nekoliko kockica tamne čokolade u toku dana je dovoljno za zdrav organizam. Neka istraživanja su pokazala da upravo crna čokolada liječi dijabetis jer sadrži sastojak koji poboljšava osjetljivost stanica na inzulin i glukozu.

Danas je na tržištu hiperprodukcija čokolada, različitih okusa i sadržaja. Izbjegavajte aromatizirane i mliječne čokolade, kako vi tako i vaša djeca, koristite crnu čokoladu i uživajte u njenim blagodatima. Brojne čokolade možete naći u marketima sa 70%, 75% ili 85% kakaoa a to je upravo čokolada koju trebamo i koja će nas nutritivno ispuniti. 

Brojna istraživanja su pokazala da crna čokolada usporava rast kancerogenih stanica kod raznih  karcinoma. Tako da se i toj skupini preporučuje da konzumiraju po nekoliko kockica dnevno. Na kraju, tamna čokolada poboljšava rapoloženje i pamćenje a tvorac je i dobre energije, pa se preporučuje tinejdžerskoj skupini uvrstiti je u svakodnevni jelovnik, naročito onda kada su u potrazi za slatkišem, a to je njihova svakodnevnica.

Dodaj komentar

Loading